Gebruikte tools: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe XD, Adobe Premiere Pro, Adobe After effects
STEP OUTSIDE APP
Door mijn interesse in sport en gezondheid ben ik hier onderzoek in gaan doen. Tijdens dit onderzoek kwam ik er al snel achter dat de jeugd veel te weinig beweegt. Ze brengen steeds meer tijd door achter de computer of scrollen uren op TikTok. Te weinig beweging zorgt voor de grote stijging van welvaart ziekten in Nederland. 
Daarom wil ik generatie Z motiveren om naar buiten te gaan en te laten bewegen. Daarvoor heb ik een gamificatie app ontwikkeld. Gamificatie is een goede manier om in te zetten om menselijk gedrag op een positieve manier te sturen.  
Het jeugdfonds sport & Cultuur streeft ernaar dat alle kinderen in Nederland kunnen sporten, ook wanneer hier geen geld voor is. Ze vinden het belangrijk dat de kinderen in beweging zijn, daarom sluit het jeugdfonds goed aan op mijn afstudeerproject. 
De app genaamd 'Step Outside' geeft een route door een stad of dorp aan, daarbij voeren de deelnemers oefeningen uit met de objecten die ze onderweg tegenkomen. Dit kan bijvoorbeeld een bankje, een stoep of een fietsenrek zijn. Hoe meer oefeningen ze uitvoeren, hoe meer punten ze verdienen.
Door deze punten te verzamelen kunnen ze sparen voor kortingen bij verschillende kledingmerken. Tijdens mijn afstudeerproject heb ik verschillende interviews en enquêtes gehouden met de doelgroep om te kunnen zien wat hun motiveert. Daaruit is gebleken dat het grootste deel deze app zou gebruiken voor korting op sportkleding. 
Bekijk de teaser hiernaast om een indruk te krijgen van de Step outside App! 

You may also like

Back to Top